e-copedia

e-copedia - din hjelp til e-conomic
StartBokforing Betalinger

Betalinger/remittering (leverandører)

Dersom du har en remitteringsavtale med banken din, har du mulighet til å bokføre leverandørfakturaer med betaling i e-conomic, og deretter eksportere betalingsinformasjonen i filformatet Telepay til nettbanken din. Når du logger deg inn i nettbanken neste gang vil fakturaene ligge klar til betaling der.

Remittering er mest aktuelt for de firma som mottar mange månedlige leverandørfakturaer og som til enhver tid har et oppdatert regnskap, slik at leverandørfakturaene når å bli betalt innen forfallsdato.

Slik fungerer remittering i e-conomic

Her kan du lese om hvordan man bokfører leverandørfakturaer med remittering og hvordan man kan eksportere ut betalingsfilen.

Etter at man har inngått en remitteringsavtale med banken, er det nødvendig å ta kontakt med e-conomic support for å få remitteringsmuligheten aktivert i avtalen sin.

Bokføring av leverandørfakturaen

Man bokfører leverandørfakturaen som normalt, frem til man kommer til kolonnen "Betalingsmåte". I denne kolonnen definerer man om fakturaen skal betales ved hjelp av remittering.

I kolonnen Betalingsmåte har man fem valg:

1. Ingen = Ingen betaling og remittering (kun bokføring av leverandørfaktura)
2. KID = Betaling med KID (bankkontonr. og KID-nr. fra fakturaen må tastes inn)
3. Bankoverføring = Vanlig betaling (bankkontonr. og Melding må tastes inn)
4. IBAN = Betaling til utlandet (IBAN-nr.,SWIFT-kode og Melding må tastes inn)
5. Kun postering = Ingen remittering (bokføring av leverandørfaktura og leverandørbetaling)

Legg merke til at 2,3 og 4 er remittering, og at det er samme betalingsinformasjon man taster inn her som man normalt gjør i nettbanken.

Eksport av betalingsfil fra e-conomic

Når man har bokført leverandørfakturaen med betalingsmåte 2, 3 og 4 havner betalingen under Betalinger i Bokføringsfanen.

For å eksportere betalingene, går man til Bokføring > Bank > Betalinger, hvor man velger de betalingene som skal eksporteres ved å huke av i boksene til venstre, og trykker Eksporter valgte betalinger (se bilde nedenfor).

Dersom man har mange fakturaer til betaling og ønsker å markere alle betalinger i ett museklikk, kan man huke av i den øverste boksen til venstre, i stedet for å klikke til venstre for en og en av dem

Videre får man opp dette vinduet som lar deg velge betalingsdato og hvilken bankkonto du skal betale med.

I kolonnen Betalingsdato har man tre valg:

1. Nåværende = Tar utgangspunkt i forfallsdatoen som du har registrert fakturaene med
2. Ingen datoer før = Her får du mulighet til å legge inn en dato. De fakturaer som er registrert med forfallsdato før denne datoen vil først bli betalt på den definerte datoen.
3. Utfør alle betalinger den = Her får du mulighet til å legge inn en dato som overstyrer alle forfallsdatoer fra fakturaene.

I kolonnen Betalingskonto velger man hvilken bankkonto det skal betales fra. Husk at betalingskontoene først må opprettes under bankkonti, til venstre i menyen.

I kolonnen Opprett betalinger i kassakladd kan du velge om det skal opprettes en automatisk bokføring av betalingen i kassakladden. Dette anbefales ikke dersom du heller vil importere betalingene fra avregningsfilen som du mottar fra banken, for da vil betalingene i så fall bli bokført dobbelt.

Merk!

  • Når du eksporterer betalingene, så lagrer du filen på PCen/Macen din. Filen hentes til nettbanken ved at du oppretter en filsti i nettbanken din.
  • Dersom du mottar en kreditnota fra en leverandør kan den dessverre ikke legges inn til remittering. Løsningen blir da å minske beløpet på fakturaen som ligger til betaling, slik at det er beløpet fra faktura minus beløpet fra kreditnota som blir betalt ved hjelp av remittering.


Relaterte emner:
Bankkonti
Importer betalinger


Vil du til toppen av artikkelen igjen eller vil du lese mer om emnet?
Til toppen
Tilbake til emnet og les mer om Bokføring


Har du bruk for mer hjelp?

Av og til opplever vi at kundene våre kjenner til detaljer i programmet som vi i supporten ikke har tenkt på selv.

Hvis du sitter inne med et godt tips eller triks, eller har et spørsmål til programmet, må du gjerne sende oss en mail til info@e-conomic.no.

Du kan også ta en tur innom Forum for å se om det allerede finnes et godt tips eller svar på spørsmålet ditt der.

bokforing/betalinger · Sist modifisert: 2015/11/12 10:11 av Anne Øvsthus
e-conomic norge as