e-copedia

e-copedia - din hjelp til e-conomic
StartBokforing Tilbakeføring-av-bilag

Tilbakeføring av bilag

Hvis man har bokført et bilag feil, så kan man enkelt tilbakeføre bilaget. Da blir det gamle bilaget + tilbakeføringen = 0. Det betyr at det gamle bilaget ikke blir borte fra systemet - det blir bare registrert en ekstra postering som nuller ut den gamle posteringen. Dette er i tråd med Bokføringslovens krav (Bokføringsloven § 9).

Hvordan tilbakeføre et bilag?

  • Gå inn på Bokføring > Oppslag og lister > Posteringer (finn bilag)
  • Tast nå inn datointervallet bilaget ligger innenfor, eller bilagsnummeret - for å finne ditt bilag
  • Finn bilaget du vil tilbakeføre, og trykk Vis transaksjoner til høyre
  • Klikk på Tilbakefør og klikk på OK
  • Nå er tilbakeføringen kommet som en kladd under din kassakladd, klikk på "Bokfør kassekladden" for å bokføre tilbakeføringen. Det er viktig at tilbakeføringen bokføres som den er, slik at det opprinnelige bokførte bilaget faktisk går i null med tilbakeføringen.

Det er viktig at tilbakeføringen bokføres som den er, slik at det opprinnelige bokførte bilaget faktisk går i null med tilbakeføringen.

  • Når du bokfører tilbakeføringen, vil du få en advarsel om at samme bilagsnummer er brukt tidligere. Dette er bare for å gjøre deg oppmerksom på det, og du kan likevel trykke "Bokfør".


Forskjellen på "Tilbakefør" og "Snu":

Når du tilbakefører, vil det opprinngelige bilaget gå i null. Når du snur, vil det opprinnelige bilaget få motsatt fortegn. Det vil si at "Snu" brukes ved debet-/kreditfeil, og at "Tilbakefør" brukes ved andre feilføringer.

Se gjerne en video om tilbakeføring her:

NB: Hvis man skal tilbakeføre en utgående faktura, så kan man ikke gjøre det ved denne måten. Da må man gå under fanen Salg og lage en kreditnota.

PS: Hvis du har bokført veldig mange bilag som er feil, så kan det være bedre å bestille en ny avtale for å begynne bokføringen på nytt. Du skal selvsagt ikke betale ekstra for det.Vil du til toppen av artikkelen igjen eller vil du lese mer om emnet?
Til Toppen
Tilbake til emnet og les mer om Posteringer (finn bilag)


Har du bruk for mer hjelp?

Av og til opplever vi at kundene våre kjenner til detaljer i programmet som vi i supporten ikke har tenkt på selv.

Hvis du sitter inne med et godt tips eller triks, eller har et spørsmål til programmet, må du gjerne sende oss en mail til info@e-conomic.no.

Du kan også ta en tur innom Forum for å se om det allerede finnes et godt tips eller svar på spørsmålet ditt der.

bokforing/tilbakeføring-av-bilag · Sist modifisert: 2015/11/13 14:05 av Dronning Lena
e-conomic norge as