e-copedia

e-copedia - din hjelp til e-conomic
StartFaktura Ehf

EHF - Elektronisk Handelsformat

En del virksomheter ønsker eller krever å motta faktura som EHF-faktura. Fra og med 1. juli 2012 er det blant annet et krav at fakturaer til det offentlige sendes som e-faktura. Dette betyr at alle statlige institusjoner eller organisasjoner må faktureres med det nye EHF formatet. For å sende e-kreditnota gjelder det samme.

Aksesspunkt

e-conomic bruker aksesspunkt via Unit4, som man kan finne på difi sine sider.

Krav til oppsett

For å kunne sende EHF-faktura fra e-conomic, så må du sørge for at ditt organisasjonsnummer og bankkonto er lagt inn i hovedopplysningene. Dette finner du hvis du trykker på tannhjulet, deretter "Alle innstillinger" og så "Hovedopplysninger" i menyen til venstre under "Virksomhet".

Merk! I hovedopplysningene er det viktig at det ikke fylles ut noe i feltet for Reg.nr foran bankkonto. Dette er et felt som kun er i bruk i de danske avtaler og vil føre til feil levering av EHF hos mottaker i Norge.

På den kunden som skal motta faktura i EHF-formatet kreves det at følgende er lagt inn:

  1. Kundenummer, kundegruppe og kundenavn
  2. Kundens adresse, postnummer, poststed og land (Merk! Dette må også være oppdatert på en eventuell leveringsadresse på fakturaen).
  3. Peppol ID (skrives "9908:kundens organisasjosnummer")

Siden det også kreves at det må være lagt inn leveringsadresse så anbefaler vi at det under "Kundeoppsett" er satt hake i "Bruk kundeadresse som standard leveringsadresse".


Sende e-faktura/e-kreditnota i EHF format

Når disse kravene er på plass så er det samme framgangsmåte som tidligere for å lage en faktura eller en kreditnota. Forskjellen er at når du skal bokføre og sende den, så får du en ny valgmulighet til å sende e-fakturaen via PEPPOL.


Merk! Hvis en eller flere av kravene som er nevnt ovenfor ikke er tilstede så vil det ikke være mulig å velge PEPPOL fakturering. Hvis feltet fortsatt er grått slik at det ikke er mulig å sende via peppol kan man holde pilen over det grå feltet for å få opp en melding om hva som mangler i oppsettet

Merk! EHF-faktura er en type e-faktura, som ikke må forveksles med eFaktura (merkenavn eid av Nets)

Det er ikke mulig å sende vedlegg til EHF sendt fra e-conomic.


Video: EHF

Se gjerne en video her om hvordan du oppretter en EHF-faktura: The Adobe Flash Plugin is needed to display this content.



Vil du til toppen av artikkelen igjen eller vil du lese mer om emnet?
Til toppen
Tilbake til emnet og les mer om Salg


Har du bruk for mer hjelp?

Av og til opplever vi at kundene våre kjenner til detaljer i programmet som vi i supporten ikke har tenkt på selv.

Hvis du sitter inne med et godt tips eller triks, eller har et spørsmål til programmet, må du gjerne sende oss en mail til info@e-conomic.no.

Du kan også ta en tur innom Forum for å se om det allerede finnes et godt tips eller svar på spørsmålet ditt der.

faktura/ehf · Sist modifisert: 2016/11/02 12:24 av Anne Grete Tveit
e-conomic norge as