e-copedia

e-copedia - din hjelp til e-conomic
StartInnstillinger Mva.-konti-ny-mva-melding

Omsetningsoppgaven for merverdiavgift endres fra 2017


Alle merverdiavgiftsregistrerte virksomheter skal fra og med 1. termin 2017 levere mva-meldingen, som erstatter dagens omsetningsoppgave for merverdiavgift. Fristene for innlevering og betaling endres ikke. Les mer om endringen på Skatteetatens hjemmeside.

Den nye mva-meldingen vil inneholde flere spesifiserte poster enn før (totalt 19 poster), men for de fleste har det ikke større betydning enn at utseende på mva-meldingen endrer seg.

I e-conomic vil ikke utseende på mva-rapporten endre seg før vi nærmer oss fristen for innlevering av 1. termin 2017 (10.april 2017). Inntil da vil mva-rapporten se ut på samme måte som du er vant til med 11 poster. Men for de som er berørt av de nye reglene er det viktig at man oppretter og bruker de nye mva-kodene i bokføringen fra og med 1. januar, slik at beløpene havner i de riktige spesifiserte poster.

Informasjon til alle virksomheter som handler varer med utlandet (eksport/import):

Fra og med 1.januar 2017 vil det være nødvendig å opprette noen nye mva-koder i din e-conomic avtale, slik at beløpene som du bokfører som gjelder import og eksport kommer på de riktige spesifiserte poster i den nye mva-meldingen fra og med 1. termin 2017.

Her kan du lese om de ulike mva-kodene som skal opprettes og brukes fra og med 1. januar 2017 ved handel til og fra utlandet:

Salg av varer til utlandet (eksport):

Kjøp av varer fra utlandet (import):

Informasjon til alle virksomheter som handler gull og klimakvoter:

Fra og med 1.januar 2017 vil det være nødvendig å opprette noen nye mva-koder i din e-conomic avtale, slik at beløpene som du bokfører mot salg og kjøp av gull og klimakvoter kommer på de riktige spesifiserte poster i den nye mva-meldingen fra og med 1. termin 2017.

Her kan du lese om de ulike mva-kodene som skal opprettes og brukes fra og med 1. januar 2017 ved handel av gull og klimakvoter:

Salg av gull og klimakvoter:

Kjøp av gull og klima:


Vil du til toppen av artikkelen igjen eller vil du lese mer om emnet?
Til toppen
Tilbake til emnet og les mer om Mva
Tilbake til emnet og les mer om Innstillinger

Har du bruk for mer hjelp?

Av og til opplever vi at kundene våre kjenner til detaljer i programmet som vi i supporten ikke har tenkt på selv.

Hvis du sitter inne med et godt tips eller triks, eller har et spørsmål til programmet, må du gjerne sende oss en mail til info@e-conomic.no.

Du kan også ta en tur innom Forum for å se om det allerede finnes et godt tips eller svar på spørsmålet ditt der.

innstillinger/mva.-konti-ny-mva-melding · Sist modifisert: 2016/12/29 13:25 av Anne Grete Tveit
e-conomic norge as